THE UNBOUND/ FREELODGE

The Unbound is een verzameling kleine, vernieuwende en zeer duurzame lodges met een gezamenlijke Barn: een verhoogd houten paviljoen met appartementen, werkruimtes en restaurant) in de Tuinen van West, Amsterdam.

Bij The Unbound kunnen liefhebbers van het polderlandschap en urban farming – met de stad onder handbereik – werken, eten en drinken, tuinieren, logeren, ontspannen en verblijven in een groene, gezonde omgeving.

The Unbound doet zijn best voor een zo circulair mogelijke exploitatie in samenwerking met lokale ondernemers, stadsmakers, urban farmers en maatschappelijke initiatieven.
Ze richten zich op groen- en groente-minnend publiek uit Amsterdam-West en de rest van de stad, maar ook (met name voor de verblijfsmogelijkheden) op gasten uit de rest van het land en de rest van de wereld.

Zo hoopt The Unbound ook een ontmoetingsplaats en inspiratiebron te worden voor iedereen die inziet (of wil ervaren) hoe belangrijk gezond groen en ‘local produce’ zijn voor de stad – en omgekeerd.

Realisatie van het werk is in volle gang. Alle lodges zijn inmiddels geplaatst en zowel de lodges en het hotel met receptiegebouw is momenteel in de afbouwfase. Oplevering van het gehele project staat gepland voor mei-juni 2020.

Flora Nova BV verzorgd voor de opdrachtgever het complete grondwerk, bouwrijpmaken en woonrijpmaken van het complete terrein. Naast grondwerk, verhardingen, riool en groenvoorzieningen verzorgd de afdeling Flora Nova Houtconstructies BV al het houtwerk voor steigers, bruggen en verhoogde vlonders bij de lodges en het centrale hotelgebouw.

Al met al een heel mooi compleet werk voorzien van alle facetten van ons vakgebied.

Opdrachtgever; The Unbound / Steengoed Projectontwikkeling Amsterdam

Architecten; Felixx Landschapsarchitecten Rotterdam, Dorens Architects, AmsterdamStudio Appelo Amsterdam

Fotografie; John W. Prins