U bent hier: Producten -> Buitenverblijven & uitkijktorens

Buitenverblijven & uitkijktorens

Buitenverblijven en Uitkijktorens

Buitenverblijven
In 2010 plaatsen onze medewerkers een achthoekige parkietenkooi in Huizingen (België) een waar kunstwerk, maar daarvoor hadden ze ook al diverse vogelkijkhutten gebouwd. Maar ook houten schuren, veranda’s en andere houten gebouwen werden door ons gebouwd. Zie hieronder enige impressie.

 

 

 

 

 

Balkonconstructies en dakterrassen
In de loop van de tijd hebben we op vele plaatsen balkonconstucties en dakterrassen aangelegd. Ook hier geldt dat wij voorafgaand aan de realisatie het ontwerp en de sterkteberekeningen kunnen maken.
Dakterrassen kunnen zowel in hout als in kunststof worden gemaakt. Hout heeft meestal een authentieke uitstraling. Leveranciers van kunststof menen dat kun producten langer meegaan. De juiste keuze maken is dan ook niet gemakkelijk.

Uitkijktoren
In Zutendaal (Belgie) staat een unieke uitkijkentoren. Deze 23 meter hoge uitkijktoren is extra bijzonder omdat hij geheel uit gerecycled FCS hout is gemaakt. Dankzij de jarenlange ervaring van Adri Timmerman in de houtwereld wist hij aan de juiste houtsoorten (Basralocus en Azobe) te komen. Vervolgens zijn diverse balken in een zagerij op de juiste maten herzaagd.
De verschillende verdiepingen moesten de toren een speels uiterlijk geven, daarvoor moesten balken uitsteken, de palen niet gelijk staan en één paal werd zelfs door het dak heen gestoken.

Dit geeft de toren een karakteristiek uiterlijk, die precies past bij zijn functie (het maakt deel uit van een blotevoetenpad).En omdat de toren op een heuvel staat heeft de bezoeker een zeer mooi en ver uitzicht.

Voor een impressie van onze werkzaamheden klik op deze link.  https://www.youtube.com/watch?v=tV06irxFSd8
Als u op deze link klikt en doorklikt op projecten — uitkijktoren krijgt een een impressie van dit bouwerk.