U bent hier: Constructiewerken -> Producten

Producten

Onze constructiewerken bestaan uit:

Bruggen, steigers en vlonders
Banken en buitenmeubilair
Buitenverblijven & uitkijktorens
Beschoeiingen
Hekwerken en afrasteringen
Geluidswerende schermen
Speeltoestellen

Bruggen, beschoeiingen, vlonders en steigers

Bruggen
Onze vaklieden hebben al heel wat bruggen gemaakt en dat niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en Belgie.
Om het u gemakkelijk te maken laten wij u op deze website niet alleen tekeningen van de standaardbruggen zien maar ook diverse foto’s: aan u de keuze !
Wilt u advies en/of verdere begeleiding ? wij helpen u graag!

Klik hier voor foto’s van onze projecten
Voor een overzicht van de verschillende brugconstructies

Brugtype1 Brugtype2a Brugtype3

Brugtype4 Brugtype4a Brugtype5

Brugtype6 Brugtype7 Brugtype8

Brugtype9 Brugtype10

Voor een overzicht van leuningen in hout Klik Hier

Beschoeiingen
Onze constructieafdeling heeft al heel wat kilometers beschoeingsschotten geproduceerd. Wij leveren veel aan aanneersbedrijven dioe dan zelf de palen en schotten aanbrengen. Maar wij kunnen de beschoeiingen ook voor u aanbrengen!

Vlonders
Ook voor vlonders bent u bij ons aan het juiste adres. Een paar voorbeelden van vlonders door ons gemaakt zijn die in het centrum van Leuven (Belgie) en in het hoofdkantoor van Bouwend Nederland. Maar kijkt u ook even naar de website van het Witteveenplein (vlonder gemaakt in opdracht van krinkels b.v. Zoeterwoude).
Klik hier voor foto’s van onze projecten

Steigers
Voor steigers kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Wij hebben ook hier veel ervaring met allerlei bouwmaterialen als hout, kunststof, metaal en beton. Één van onze mooiste steigerprojecten was de Bosbaan in Amsterdam. Daar hebben wij onder andere publiek steigers en een invalide steiger gemaakt. Deze steigers en andere ziet u in onze fotoshow.
Klik hier voor foto’s van onze projecten


Trappen, hekwerken en geluidwerende schermen

Trappen
Trappen maken is een vak apart, onze medewerkers hebben het in de vingers. Op het centraal Station in Amsterdam laten ze niet de eerste de beste zijn gang gaan. Timmerman B.V. leverde en plaatste meer dan 30 trappen ( noodtrappen i.v.m. de Noord-Zuidlijn)

Projecten:

  • Amsterdam Centraal Station in opdracht van Combinatioe Strukton van Oord: noodtrappen van staal en hout
  • Utrecht: werftrappen langs de grachten e.e.a in opdracht van bouwbedrijf Verteeg- Utrecht

Klik hier voor foto’s van onze projecten

Hekwerken
Bent u op zoek naar een duurzame houten poort of hekwerk, dan bent u bij Flora Nova Constructiewerken aan het juiste adres. We leveren poorten en hekwerk van diverse materialen en houtsoorten. De houtsoort, de behandeling én het vakmanschap waarmee de poorten en het hekwerk zijn gemaakt, bepalen de uiteindelijke kwaliteit.
Klik hier voor foto’s van onze projecten

o.a. hekwerken Groen Zuilen
balkonhekwerk Groote Wielen

Het programma poorten en hekwerk van Flora Nova begeeft zich vanaf het midden segment tot en met de absolute top. (Bijna) alles kan, zowel in hoogte als breedte, naar uw wensen op maat worden gemaakt. Een aantal van onze ervaringen met poorten en hekwerken staan in het fotoboek onder de links hierboven.

Een bijzonder project is het hekwerk rond Batavia stad. Dit palen hekwerk van 3 meter hoog moest een oude nederzetting uitstalen. Ook zijn er poorten en uitkijktorens aangebracht. Ook kunt u op de foto’s zien dat we niet alleen gewoon hout gebruiken. We hebben ook al ervaringen opgedaan met hekwerken van bamboe, metaal, glas en kunststof!

Geluidwerende schermen
Binnenkort meer informatie

Buitenverblijven
In 2010 plaatsen onze medewerkers een achthoekige parkietenkooi in Huizingen (België) een waar kunstwerk, maar daarvoor hadden ze ook al diverse vogelkijkhutten gebouwd. Maar ook houten schuren, veranda’s en andere houten gebouwen werden door ons gebouwd

Balkonconstructies en dakterrassen
In de loop van de tijd hebben we op vele plaatsen balkonconstucties en dakterrassen aangelegd. Ook hier geldt dat wij voorafgaand aan de realisatie het ontwerp en de sterkteberekeningen kunnen maken.
Dakterrassen kunnen zowel in hout als in kunststof worden gemaakt. Hout heeft meestal een authentieke uitstraling. Leveranciers van kunststof menen dat kun producten langer meegaan. De juiste keuze maken is dan ook niet gemakkelijk.


Buitenmeubilair

Flora Nova Constructiewerken levert en plaatst allerlei meubilair voor tuinen, landschappen of parken. Wij leveren aan overheidsinstanties en aannemers maar ook aan de particulier.

Bij parkmeubilair en landschapsmeubilair kunt u denken aan bijv.: parkbanken, picknick tafels, schommelbanken, routepaaltjes, (bewegwijzeringspaaltjes) informatieborden en allerlei landschapsvriendelijke oplossingen.

Maar ook plantenbakken in allerlei vormen en afmetingen.


Bijzondere projecten & Speeltoestellen

Uitkijktoren
In Zutendaal (Belgie) staat een unieke uitkijkentoren. Deze 23 meter hoge uitkijktoren is extra bijzonder omdat hij geheel uit gerecycled FCS hout is gemaakt. Dankzij de jarenlange ervaring van Adri Timmerman in de houtwereld wist hij aan de juiste houtsoorten (Basralocus en Azobe) te komen. Vervolgens zijn diverse balken in een zagerij op de juiste maten herzaagd.
De verschillende verdiepingen moesten de toren een speels uiterlijk geven, daarvoor moesten balken uitsteken, de palen niet gelijk staan en één paal werd zelfs door het dak heen gestoken.

Dit geeft de toren een karakteristiek uiterlijk, die precies past bij zijn functie (het maakt deel uit van een blotevoetenpad).En omdat de toren op een heuvel staat heeft de bezoeker een zeer mooi en ver uitzicht.

Voor een impressie van onze werkzaamheden klik op deze link.  https://www.youtube.com/watch?v=tV06irxFSd8
Als u op deze link klikt en doorklikt op projecten — uitkijktoren krijgt een een impressie van dit bouwerk.