U bent hier: Hoveniers -> Zakelijk groen

Zakelijk groen

Ontwerp
Realisatie
Onderhoud
Interieurbeplanting
Daktuinen
Boomverzorging

zg-ontwerp zg-realisatie zg-onderhoud zg-interieurbeplanting zg-daktuinen

Ontwerp terrein en groen
Een fraai verzorgde entree versterkt het professionele imago van uw onderneming. Bovendien getuigt een goed ontworpen en beheerde bedrijfsomgeving van een hoge betrokkenheid bij het leefmilieu en het welzijn van uw medewerkers en draagt het bij aan een plezierige werkomgeving. Met een op de architectuur van uw pand afgestemd groenplan, wordt het beoogde visitekaartje nog eens extra onderstreept. Als het begrip maatwerk ergens van toepassing is, dan is het wel in de zakelijke markt. Juist omdat hier altijd de afweging gemaakt moet worden tussen optimaal resultaat en budgettaire haalbaarheid. Binnen Flora Nova werken we met verschillende tuinarchitecten met ieder een eigen stijl. Ook kunt u uw eigen architect aandragen. Bent u benieuwd naar ontwerpsuggesties voor uw bedrijf? Laat Flora Nova u eens wat mogelijkheden schetsen.

Realisatie groenvoorziening
Tuinaanleg is de letterlijke concretisering van plannen en ideeën. Of het nu om een relatief kleine bedrijfsomgeving gaat of om zeer omvangrijke parkachtige groenvoorzieningen met fleurige bloemenborders en groenblijvende vegetatie, ons brede scala aan diensten en producten stelt ons in staat om elk denkbare uitvoering te realiseren. Niet alleen als het gaat om beplanting, maar ook als het gaat om sierbestrating, bouwkundige elementen en verlichting. Maar denkt u ook aan de ontwikkeling van vijverpartijen, desgewenst met vlondervloeren en met inbegrip van de noodzakelijke filtersystemen. Bij Flora Nova krijgt u na oplevering van elke opdracht een garantiecertificaat. Of u Flora Nova nu inschakelt voor de totale aanleg of voor een deeltraject, het eindresultaat zal gegarandeerd tot in de finesse aan al uw verwachtingen voldoen. Onverwachte verrassingen zijn uitgesloten en het geleverde werk wordt een half jaar volledig gegarandeerd. Interesse? Maak eens een afspraak met onze adviseurs of tuinarchitecten.

Jaarrond terreinonderhoud
Een goed verzorgde groenvoorziening zegt veel over bedrijfsfilosofie en hoe een organisatie in de maatschappij staat. Periodiek onderhoud geeft u niet alleen de zekerheid dat uw kostbare buiteninrichting gezien mag blijven worden. Doordat er regelmatig met de snoeischaar en schoffel door uw beplanting wordt gegaan, blijft de groenvoorziening vitaal en wordt schade aan en overwoekering van bomen en struiken voorkomen. Vervanging of schadeherstel kost vaak meer dan de kosten van periodiek onderhoud. Flora Nova kan u deze steeds weer terugkerende zorg professioneel uit handen nemen. Afhankelijk van uw buiteninrichting – een tuin met bodembedekkers vergt nu eenmaal minder onderhoud dan een siertuin – kiest u zelf de frequentie. Wekelijks, maandelijks, halfjaarlijks of alleen in voor- en najaar, zorgen de hoveniers van Flora Nova dat uw bedrijfsterrein er het hele jaar door onberispelijk bij ligt.

Interieurbeplanting
Een investering in ‘binnennatuur’ verdient zichzelf terug. Interieurbeplanting heeft namelijk een weldadige invloed op de werksfeer en representativiteit binnen uw bedrijf, maar ook op de kwaliteit van het werk. Wetenschappelijk onderzoek inzake het sick building syndrom heeft aangetoond dat mensen in de nabijheid van groen zich lichamelijk prettiger voelen en minder snel last hebben van stress. Dit heeft alles te maken met het feit dat planten de lucht zuiveren en zorgen voor zuurstof. Voor ruimtes die over te weinig licht beschikken, biedt de toepassing met ‘niet van echt te onderscheiden’ zijden bloemen en plante dé uitkomst. Verzorging en onderhoud blijft beperkt tot maandelijkse onderhoudsbeurten met volledige garantie op alle planten. Bespreek met Flora Nova de abonnementsvorm die bij u past en u geniet louter van de lusten van een gezond en fraai binnenklimaat.

Dak- en terrastuinen
Met de toenemende verdichting van de bebouwing, groeit het aantal balkons en daktuinen. Steeds meer kantoren, verzorgingshuizen en appartementencomplexen beschikken over recreatieve ruimtes in de open lucht. Daarnaast zijn er in toenemende mate eisen van overheidswegen wat betreft dakgroen bij bouwprojecten. Één en ander kan zich uiten in een traditionele tuin of pauzetuin op een dak of parkeergarage, dan wel in een dakbegroening met Sedum, andere vetplanten of toepassing van grassen. De professionele uitdaging voor Flora Nova zit in de optimale benutting van de beschikbare oppervlakte. De inrichting van een bescheiden balkon stelt nu eenmaal andere eisen dan een grootschalige daktuin op een kantoor of parkeerdek. Maar ook uit bouwkundig oogpunt stelt de aanleg van een daktuin of een dakterras geheel andere eisen dan een tuin op de begane grond. Wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw balkon of daktuin zijn? Onze gespecialiseerde adviseurs en architecten ontwikkelen aan de hand van uw wensen en mogelijkheden graag een conceptplan. Ook hebben we uitgebreide documentatie met voorbeeldtuinen voor u beschikbaar.

Boomverzorging
Bij het aanzicht van een park of bedrijfstuin spelen bomen een belangrijke rol, waarbij oudere bomen maar ook jonge aanplant een eigen sfeer kunnen creëren. Elke levensfase van een boom heeft haar eigen specifieke verzorging nodig. Of het nu gaat om bomen planten, onderhouden en indien nodig het vellen van bomen, Flora Nova kan het voor u uitvoeren. Evenals de trekproef, waarbij een storm wordt gesimuleerd en waarop wordt bepaald of een boom kan blijven staan of moet worden omgehakt. Ook bodemonderzoek, het in kaart brengen van het bomenbestand of wortelgeleiding behoren tot de specialistische taken van Flora Nova. Alle boommedewerkers van Flora Nova zijn VTA-gecertificeerd wat inhoudt dat zij gerechtigd zijn een boom visueel te beoordelen. Daarnaast zijn ze opgeleid tot European Tree Worker. Een norm die in heel Europa geldt en die u de zekerheid geeft van gedegen specialisten. Neem vrijblijvend contact op met de boomspecialisten van Flora Nova voor een gedegen advies.