U bent hier: Flora Nova Handelskwekerij is één van de eerste Groenkeur-gecertificeerde duurzame boomkwekers-> Flora Nova Handelskwekerij is één van de eerste Groenkeur-gecertificeerde duurzame boomkwekers

Flora Nova Handelskwekerij is één van de eerste Groenkeur-gecertificeerde duurzame boomkwekers

Groenkeur-gecertificeerde bedrijven leveren duurzaam gekweekte boomkwekerijproducten aan afnemers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben op nationale en internationale markten. Duurzame Boomkwekerijproducten met een Groenkeur-certificaat voldoen aan de eisen uit het criteriadocument van de overheid ‘Duurzaam inkopen van groenvoorzieningen’.

Flora Nova Handelskwekerij uit Ophemert is één van de eerste boomkwekerij die het Groenkeurcertificaat heeft bemachtigd. Freddy Janssen, relatiebeheerder en adviseur beplantingen bij de handelskwekerij, is daar trost op.

freddy

Freddy Janssen: “Flora Nova heeft duurzaamheid hoog in het vaandal staan. Wij vinden dat je verstandig om moet gaan met grondstoffen, gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen. Die benadering bepaalt ook hoe wij ondernemen. Toen enkele weken geleden de mogelijkheid werd geopend een Groenkeurcertificaat te behalen, was de keuze snel gemaakt. Omdat het ook goed aansluit bij onze visie als bedrijf. In de praktijk wordt vaak toch nog op prijs gekocht in plaats van duurzaam. Je moet er dus ook alleen aan beginnen als het bij je visie past, alsof het een leefwijze is; het moet niet aanvoelen als een verplichting.”